E-post: info@birchfieldcomics.com       info@birchfieldcomics.se

Serier

Vi är stolta att presentera – och att representera – följande serieskapare och deras alster:

Hem   ·   Serier   ·   Böcker   ·   Kontakt   ·   English

©Jimmy Wallin och Simon Svensson

SLAPSTICK av Jimmy Wallin och Simon Svensson

Ta ett stycke ståupp-komiker och blanda med ett stycke serietecknare och du får SLAPSTICK!

Simon Svensson började sin humorkarriär 2001 när han började jobba med radioprogrammet ”Så funkar det” med Anders Johansson och Måns Nilsson. I augusti 2006 vann Simon rookie-tävlingen ”SM i stand up comedy” på Norra Brunn i Stockholm. Sedan januari 2007 är Simon med i redaktionen till ”Pang prego”, ett humorprogram som går på SR P3 söndagar och måndagar.

SLAPSTICK är Simons infall nedtecknade av Jimmy, absurd humor i panelformat.

Birchfield Comics representerar SLAPSTICK i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

© Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson

KATTEN NILS av Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson.

Nils är katten vars hjärta är mycket större än hans hjärna. Nils är förtjust i Lisa Sylt och uppvaktar henne enträget och med en brinnande entusiasm. Kanske hade gått bättre om hans IQ hade varit högre, men som tur är har Nils vapendragen Morris till sin hjälp. Och det behövs…

I Sverige är Nils välkänd för alla läsare av Kamratposten där serien är mycket populär. Det är en fräsch och modern serie för yngre.

Birchfield Comics representerar Katten Nils i Danmark, Finland, Island och Norge.

©Mads Eriksen

M av Mads Eriksson

Mads Eriksen är en av Norges populäraste serietecknare. Serien ”M” är till viss del självbiografisk och handlar om Mads själv och hans flickvän. Det är surrealistisk humor på toppnivå.  Mads flickvän avbildas alltid med kryss till ögon för det är ju helt omöjligt att veta vad kvinnor tänker. I alla fall för Mads.

Men ”M” är inte endast en träffande serie om moderna relationer den är även fylld av referenser till pop-kultur; filmer, musik, spel med mera som ger serien en extra udd.

”M” har gått i flera stora dagstidningar i Norge, sedan 2006 har serien en egen tidning i Norge. Mads Eriksen har även givit ut två album med ”M”. I Sverige går ”M” i serietidningen Pondus.

Birchfield Comics representerar ”M” i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

©Kim W Andersson

LOVE HURTS av Kim W Andersson

Love Hurts är en samling tecknade serienoveller som frossar i gotisk romantik och spännande intriger. Det är något för svenska förhållanden så ovanligt som romantiska skräckserier med humor. Med en smittande berättarglädje och mästerliga bilder visar Kim W Andersson hur ont kärleken kan göra och hur dramatisk den kan bli. Historierna innehåller kärleksmöten mellan vampyrer, prinsessor, zombies, isdansare och många andra. Berättelserna rör sig fritt i olika miljöer och teman, som kung fu-drama, neo-realism, vilda västern, ryska sagor och metaserier.

Love Hurts har under många år publicerats i tidningen Nemi och har där blivit ett av de mest populära inslagen.

Birchfield Comics representerar Love Hurts world-wide.

© Jimmy Wallin & Axel Trumpfheller

DE OHYGGLIGA av Jimmy Wallin och Axel Trumpfheller

Tänk dig följande: Du har flyttat in i en lägenhet men hyran är lite hög. Du behöver dela den med några hyggliga människor. Den första killen du låter flytta in visar sig vara vampyr. Nästa inneboende – den tystlåtna flickan – visar sig vara varulv. Sedan dyker det upp en liten zombie vid namn Bob och nu får det banne mig vara nog! Men vampyren håller försäljarna i schack, varulven tar hand om eventuella inbrottstjuvar och zombien… ja, bara han blir han rumsren så ordnar det sig nog.

DE OHYGGLIGA är en härligt galen serie om en liten ”familj” som får familjen Addams att framstå som helt normala och välanpassade.

Birchfield Comics representerar DE OHYGGLIGA i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige

 

 

 

 

 ©2009 Malin Biller 

BILLER av Malin Biller

Malin Biller ritar och skriver för barn i alla åldrar, mest flickor och pojkar i medelåldern. Det blir ofta självbiografiskt med lite ”ljugkrydda”. Hennes serie trycks i serietidningarna Knasen och Elvis. Förra året gav Egmont ut seriealbumet DU VET ATT DU VILL och i år kommer LYCKOBILLER från samma förlag samt den grafiska romanen OM NÅGON VRÅLAR I SKOGEN utgiven av Komika Förlag.
Serien Biller finns både som dagsstrip och i panelformat.
Birchfield Comics representerar Biller i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

 

 

 

 

©2006 Johan C Brandsteddt

DEATH PIGLET av Johan C Brandstedt

Death Piglet såg dagens ljus för cirka tio år sedan. Eller snarare nattens mörker – för det är bara utsidan som är söt och oskyldig på den här lilla figuren. Death Piglet terroriserar sin omvärld på ett härligt grymt sätt. Man ska inte skratta när små fluffiga kaniner och snuttiga teddybjörnar plågas, men det är svårt att låta bli i just det här fallet.
Death Piglet har tidigare tryckts i serietidningen Ernie. Förra året (2008) gavs de 200 första striparna ut i albumform av MAN AV SKUGGA FÖRLAG.  
Birchfield Comics representerar Death Piglet i Danmark, Finlan, Island, Norge och Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

©2009 Mim Sörensson

PET & PANTY av Mim Sörensson

Pet och Panty bor ihop i en lite för liten lägenhet i Göteborg – de umgås med polarna och gör ingenting av vikt. Med en svada och jargong som bara hör oförstörd ungdom till, erövrar de världen och diskuterar viktiga saker som MTV, världssvälten eller taxar.
Pet och Panty har tidigare tryckts i City, Göteborgsposten samt Aftenposten. Det första seriealbumet med Pet och Panty kommer ut i september 2009 hos Kartago Förlag.
Birchfield Comics representerar Pet & Panty i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.